AKTUELNO Više

Broj prelazaka preko Sukobina na nivou 2019.godine, vikendom i do 13 hiljada prelazaka

Prej tvteuta13:26 28 Jun 2021

Počev od maja mjeseca, na graničnom prelazu Sukobin  osjetno je više prelazaka ljudi i vozila. U istom periodu prošle godine, granični prelaz bio je maltene zatvoren, dok je već posljednjih dana stanje na nivou kao 2019. godine.

„Dosadašnji promet  je oko 92% u odnosu na 2019. godinu, što govori o dobroj posjećenosti Crnoj Gori i cijelom primorju“, kazao je Svetislav Filipović, pomoćnik komandira za granične provjere.

Upoređujući maj i jun tekuće godine sa 2019. godinom, dosadašnji promet za ova dva mjeseca je na oko 80% u odnosu na pretprošlu godinu. a do sada je u junu mjesecu broj prelazaka veći od 186 hiljada prelazaka domaćih i stranih putnika, i oko 54 hiljade vozila.

Na zajedničkom prelazu se trude da zadržavanja budu što manja, posebno za turiste, dok je posebna traka rezervisana za autobuse i vozila koji prevoze putnike.

“Vikendima su izraženije gužve, subotom  i nedljeom promet putnika ide i do 12-13 hiljada putnika, dok se radnim danima broj prelazaka kreće od devet do deset hiljada”, kazao je Filipović.

Jedna povoljnost i olakšica za državljane Crne Gore i Kosova jeste ta da  više nije potrebno zaključivati polise graničnog osiguranja pri ulasku u Crnu Goru i na Kosovo, te će tako crnogorski građani na teritoriji Kosova moći saobraćati sa zelenim kartonom, i obratno.

Iz sektora granične policije apeluju na stanodavce i vlasnike smještaja da prijavljuju boravak gostiju, ali i na same turiste da izvrše zakonsku obavezu prijave boravka.

S. Vukčević

  • 1

    Radio