SliderMN Više

„Broj krađa u Ulcinju uobičajen, kradljivci uglavnom lica sa strane“

Prej tvteuta11:15 18 Novembar 2022

Iako najveći broj krivičnih djela iz oblasti otuđimanja lične imovine primorski gradovi poput Ulcinja bilježe tokom ljeta, posljednjih nedjelja na području šireg gradskog jezgra zabilježeno je nekoliko slučajeva krađa, od kojih jedna teška. Rukovodilac stanice kriminalističke policije Odjeljenja bezbjednosti Ulcinj, Blažo Ćetković, za Televiziju Teuta otkrio je da je broj krađa u posljednjem periodu uobičajen, te i da su počinioci uglavnom lica sa strane.

„Jeste da se desilo nekoliko slučajeva u užem dijelu grada i prigradskim naseljima u posljednja tri mjeseca, međutim po našim statistikama to je uobičajeno u tom dijelu godine, obzirom da ostane radna snaga, koja najčešće sada nema posla. Međutim, s radnicima dođu i oni koji nijesu došli da rade, pa dođu i oni koji imaju namjeru da vrše takva krivična djela. U nekoliko situacija imali smo prijavu na području grada i prigradskih naselja  i u toku je obrada nekih predmeta koji su se desili u ovom periodu, a u nekoliko predmeta smo rasvijetlili slučajeve, uhvatili počinioca i predali slučaj nadležnom tužiocu. Radi se o licu iz Republike Albanije, i mogu da kažem da su, izuzev jednog maloljetnog lica koje je ponavljalo ovakva krivična djela, počionici uglavnom sa strane“, potvrdio je Ćetković.

Maloljetno  lice koje je počinilac više krađa, uglavnom u trgovinskim objektima uglavnom je koristilo nepažnju zaposlenih prilikom otuđivanja novca i vrijednih predmeta. Što se tiče teške krađe u Meterizima, Ćetković otkriva da se taj slučaj još uvijek istražuje.

Ćetković

Iako su se po čaršiji mogle čuti druge verzije, naš sagovornik nam je potvrdio da u većini krađa nije došlo do obijanja. To, kako kaže, pokazuje ono što se zatekne prilikom uviđaja, jer kradljivci uglavnom prate objekte koji su cilj njihovog djelovanja, i koriste nesmotrenost stanara tih objekata, te nerijetko prilično jednostavno vrše ta krivična djela.

Ćetković još jednom apeluje na sve građane da budu obazriviji,  i da svako sumnjivo ponašanje evidentiraju i prijave policiji, kako bi se ovakvi slučajevi preduprijedili i rasvijetlili na vrijeme.

  • 1

    Radio