Rajoni/Bota Më shumë

Britania e Madhe për dialogun Kosovë-Serbi

Prej tvteuta10:05, 9 Shkurt 2022

I dërguari i posaçëm i Mbretërisë së Bashkuar për Ballkanin Perëndimor, Stuart Peach theksoi nga Beogradi se do të punojë me BE-ja dhe Shtetet e Bashkuara për të mbështetur dialogun mes Kosovës dhe Serbisë.

Peach vuri në dukje se emërimi i tij është një shenjë e qartë e angazhimit të vazhdueshëm të Britanisë së Madhe për sigurinë, stabilitetin dhe përparimin ekonomik të Ballkanit Perëndimor. Presidenti Vucic ka theksuar se bashkëpunimi rajonal është një nga prioritetet e politikës së jashtme të Serbisë, ndaj është nismëtare jo vetëm e nismës ‘Ballkani i Hapur’, që mundëson lëvizjen e lirë të njerëzve, mallrave, shërbimeve dhe kapitalit, por edhe projekte të mëdha infrastrukturore që do të rrisin cilësinë e jetës. e të gjithë qytetarëve në rajon.

Sipas Vucic Serbia vazhdon të përpiqet për një zgjidhje të qëndrueshme dhe të pranueshme reciprokisht në dialogun me Prishtinën dhe se mbetet plotësisht e përkushtuar ndaj dialogut si e vetmja mënyrë për zgjidhjen e të gjitha çështjeve të hapura.

  • 1

    Radio