SliderMN Više

Božović osumnjičen zbog droge i stvaranja kriminalne organizacije

Prej tvteuta14:31 13 April 2023

Specijalno policijsko odjeljenje rano jutros procesuiralo je više osoba  koje su navodno bliske škaljarskom klanu. Među privedenima je bio i predsjednik Opštine Budva Milo Božović. On je oko 13 časova priveden u SPO. Na pitanje novinara zbog čega je uhapšen Božović je kazao „sad ćemo vidjet“.

Državni tužilac i portparol SDT-a Vukas Radonjić saopštio je da je po nalogu državnog tužioca upućenog u Specijalno državno tužilastvo, Specijalno policijsko odjeljenje lišilo slobode predsjednika opstine Budva Mila Božovića jer postoje osnovi sumnje da je učinio krivično djelo stvaranje kriminalne organizacije i tri krivična djela neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.

Božović je nakon određenih policijskih radnji odveden na pretres stana. Advokat Miroje Jovanović kazao je da je uhapšen pogrešan Milo i da je ovo politička igra.

On se ne označava kao direktni član organizovane kriminalne grupe. Kako saznaje nezvanično portal Dan, druge procesuirane osobe su navodno pripadnicima kriminalne grupe podznatije kao budvanska grupa. Pripadnici policije tragaju Nenom Kaluđerovićem sa Cetinja.

  • 1

    Radio