AKTUELNO Više

Božićna čestitka ministra Mehmeda Zenke

Prej tvteuta09:38 25 Decembar 2017

Povodom jednog od najvećih hrišćanskih praznika Božića, u ime Ministarstva za ljudska i manjinska prava i u svoje ime, upućujem srdačne čestitke nadbiskupu barskom, monsinjoru Roku Đonlešaju, biskupu kotorskom, monsinjoru Iliji Janjiću, svom sveštenstvu i redovništvu i svim katoličkim vjernicima/ama, kao i protestantskim crkvama i svima koji ovaj veliki hrišćanski praznik proslavljaju po gregorijanskom kalendaru.

Želim da ovaj veliki praznik provedu u dobrom zdravlju, miru i sreći. U duhu tolerancije i međusobnog poštovanja neka sve nas Božić podseti da u sebi nosimo ljubav i radost.

Crna Gora je prepoznata kao multikonfesionalna država u kojoj se ljudi poštuju, zajedno žive bez obzira na vjerske i nacionalne razlike. Neka u svjetlu dobrih odnosa i uvažavanja ovaj Božić jača povezanost i razumijevanje među ljudima.

Božić širi radost, donosi praštanje. Želim zato da donese milost svima koji ga proslavljaju u hramovima, porodicama i među prijateljima. Poruke mira, praštanja, pokajanja, ljubavi i sloge kao osnova hrišćanske crkve i vjere, vjekovima snažno žive u Crnoj Gori i utiču na jačanje tolerantnog i primjerenog viševjerskog, višenacionalnog i višekulturnog društva.

Ministar

Mehmed Zenka

  • 1

    Radio