Bošković i Đurović ukinuli zabrane kriminalnoj grupi?

Prej tvteuta13:23 14 Oktobar 2021

Policijski rukovodioci Aleksandar Bošković i Saša Đurović uhapšeni su juče po nalogu osnovnog državnog tužioca Vukasa Radonjića zbog sumnje da su zloupotrijebili službeni položaj ukidanjem zabrane ulaska u Crnu Goru pripadnicima kriminalne grupe, Beograđanima Veljku Belivuku i Marku Miljkoviću krajem prošle godine.

Prema saznanjima „Vijesti“ tužilac je do njih došao nakon saslušanja službenice Granične policije S.I. protiv koje je prijavu podnio državni sekretara u MUP-u Rade Milošević.

”Ovaj slučaj dokaz je povezanosti organizovanih kriminalnih grupa sa bivšim menadžmentom policije, koji je učinio sve da ovo zataška i sakrije se iza kolektivne odgovornosti”, kazao je Milošević.

On je u prijavi naveo da je službenica 28. decembra 2020. godine, prekoračenjem granica službenog ovlašćenja, pribavila drugom korist, na način što je sa službenog računara pristupila informaciono-komunikacionom sistemu i u njemu, bez pravnog osnova – odgovarajuće odluke MUP-a, deaktivirala zabranu ulaska u Crnu Goru za Miljkovića i Belivuka.

U prijavi se navodi da im je osumnjičena na taj način omogućila da nesmetano uđu u Crnu Goru, gdje su, po ulasku, izvršili više krivičnih djela za koja se protiv njih u Specijalnom državnom tužilaštvu (SDT) vodi krivični postupak.

U vrijeme kada je Belivuku i Miljkoviću ukinuta zabrana Bošković je bio inspektor Sektora kriminalističke policije.

  • 1

    Radio