„Boško Strugar“ spremno dočekuje školarce

Prej tvteuta12:11 30 Avgust 2021

Školska godina počinje u srijedu 1. septembra. I ove pandemijske godine, učenici  i nastavni kadar u svim školama moraće da poštuje određena pravila, a jedno od onih koje je naišlo na najveće kritike jeste obavezno nošenje maski. Vršiteljka dužnosti direktorice Osnovne škole „Boško Strugar“ Mladenka Perić kazala je gostujući u jutarnjem programu „Novi dan“ da je škola spremna za obije varijante održavanja nastave, te i da će pratiti preporuke i naredbe Ministarstva zdravlja, Insituta za javno zdravlje i Ministarstva prosvjete.

„Školska godina ipak počinje 1. septembra, to je poseban dan za školarce i za čitavu državu i. Časovi će trajati po 30 minuta, izvodiće se svi časovi za razliku od prethodne godine.  Na školama je da organizaciono to pokrijepe neophodno je da higijena bude na najveem nivou, na školama je kako će organizovati i male odmore, ali obzirom na to da časovi traju po pola sata, vjerujem da to neće biti veliki napor. Period online nastave je bio zaista dug, i slažemo se svi da nastavu u učionicama ipak ne može ništa zamijeniti“, kazala je Perić, dodavši da su svi zaposleni u „Boško Strugaru“ apsolutno spremni za početak školske godine.

Ona je naglasila da razumije i negodovanje roditelja zbog nošenja maski ali i preporuke nadležnih organa.

„Roditelji djece u našoj školi su veoma zahvalni za saradnju, mislim da postoji određeni prag tolerancije i zaista im se zahvaljujem na razumijevanju. Mi kao škola smo se pobrinuli da pružimo sve uslove, da  djeca budu bezbjedna i da higijena bude na maksimumu, kako u matičnoj ustanovi tako i u područnim odjeljenjima. Mi nismo imali još nikakvih prigovora od strane roditelja, a što se tiče nošenja maski, razumijem i jednu i drugu stranu, iako  mislim da treba da poštujemo mišljenje stručnjaka“, smatra Perić.

 „Osmijeh mora biti na licima, iako je pod maskom, oči sijaju. Djeca treba da se raduju, znam da su željna druženja, da  jedva čekaju da krenu u škol.  Samo dobra energija i volja i da djeca budu zdrava, zadovoljna i sretna i da postižu što bolje rezultate, sve ostalo će doći samo“, poručila je Perićeva pred početak nove školske godine.

S. Vukčević

  • 1

    Radio