Politikë Më shumë

Boshnjakët dhe shqiptarët përkrahësit më të mëdhenj të antarsimit në BE

Prej tvteuta10:33, 23 Maj 2019

Anketimi i Qendrës për hulumtime demokratike ka treguar se përkrahësit më të mëdhenj të integrimit të Malit të Zi në Bashkimin Evropian janë boshnjakët dhe shqiptarët, të pëcjellur nga malazezët, kurse përkrahja më e ultë vjen nga serbët. Nga rajonet, përkrahja më e madhe është në veri të vendit kurse më e ulëta në zonat qendrore. Surprizë paraqet fakti se ato që nuk e përkrahin integrimin e vendit në BE janë kryesisht persona më të ardhura të ulëta. Në një anketim të mëparshëm të kryer nga kjo organizatë, në rast të referendumit, 60% e qytetarëve do ta përkrahnini antarsimin në Bashkimin Evropian.

  • 1

    Radio