Slider Më shumë

Boris Johnson të jap dorëheqje

Prej tvteuta13:07, 20 Janar 2022

Kryeminstri i Mbretërisë së Bashkuar Boris Johnson është duke tretur mbështetjen politike si kryeministër si nga opozita ashtu edhe nga Partia Konservative. Arsyet e kësaj janë shkeljet e disa rregulloreve anti-kovid dhe prania në disa organizime festive të cilat ishin gjysëm-legale. Përveç grupeve opozitare të cilët po lobojnë për shkarkimin e kryeministrit edhe vet partia e tij po vë në dyshim legjitimitetin e tij.

A mund të shkarkohet kryeminstri Johnson pa zgjedhje të reja? Përgjigjja është po. Kryeministri Johnson është i mvarur nga mbështetja e partisë së tij. Në qoftë se 54 këshilltarë nënshkruajnë letrën për kritikën ndaj kryesministrit atëherë posti i tij vihet në dyshim.

Si do të zhvillohet ngjarja më tej? Partia Konzervative do të vëzhgojë reagimin e votuesve dhe dëshirën e votuesve dhe më pas do të marrin hapat e rradhës.

  • 1

    Radio