SliderMN Više

Bogatim programom obilježen dan škole „Boško Strugar“, Albiona Katana đak generacije

Prej tvteuta15:51 9 Maj 2023

Najstarija obrazovna ustanova u Ulcinju, Osnovna škola „Boško Strugar“ obilježila je dan škole. U prisustvu brojnih zvanica i gostiju, svečanim programom učenika i nastavnika škole, predstavljena su dostignuća, uspjesi ali i talenti škole, dok je istovremeno promovisan i novi školski list „Iskra“. U uvodnom obraćanju, direktorica škole Mladenka Perić istakla je ponos i zadovoljstvo učinjenim između dvije proslave, te prisjetila na brojne uspjehe učenika ove škole.

„Škola „Boško Strugar“ baštini dugu tradiciju,  i veoma se ponosi nagradom „Oktoih“. Ušuškana ispod zidina Starog grada, prenosi pokoljenjima obrazovne i vaspitne vrijednosti više od od 140 godina, osljanjajući se na bogatu i slavnu tradiciju naših kolega prethodnika. Trudimo se da u duhu savremenog doba njegujemo iste vrijednosti, prilagođavajući ih modernizaciji društva. Nadamo se i vjerujemo da nove generacije mogu više i bolje, i tome već se sada svjedoče rezultati na mnogobrojnim takmičenjima“, kazala je Perićeva između ostalog u svom obraćanju.

Đaci škole su u jednosatnom bogatom školskom programu oduševili prisutne sjajnim izvedbama i tačkama.

Albiona Katana đak generacije

Na samom kraju proslave dana škole, uručena su priznanja učenicima koji su ostvarili zapažene rezultate na brojnim takmičenjima i konkursima, dok su u zasluženu penziju ispraćeni nastavnici Miodrag Andrović i Vjolca Abazović. Za đaka generacije proglašena je učenica IX-2 Albiona Katana.

  • 1

    Radio