Politikë Më shumë

Biznesmeni Davidoviq njofton formimin e partisë së re

Prej tvteuta18:31, 21 Nëntor 2020

Biznesmeni nga Nikshiqi Miodrag Daka Davidoviq njoftoi se do të themelojë një parti të re politike, e cila sipas gjasave do të quhet Lëvizja Popullore e Malit të Zi. Davidoviq për “Vijestit” tha se partia e re praktikisht është rezultat i lëvizjes “Po, të gjithë kanë”, e cila përbëhej nga Partia Socialiste Popullore, Mali i Zi i Bashkuar, Partia e Punëtore dhe deputeti i pavarur Aleksandar Damjanoviq.

“Në prag të zgjedhjeve, kishte disa rigrupime, kështu që ne po vazhdojmë atje ku u ndalëm me Lëvizjen Popullore të Malit të Zi dhe në të ardhmen do të marrim pjesë në votime,” tha Davidoviq. Kur u pyet se kush do ta formojë personalisht partinë, ai refuzoi të japë emra. “Do të ketë deputetë të pavarur, njerëz nga Amza Serbe, OJQ” Nuk e japim Malin e Zi “, si dhe disa nga kandidatët për ministra për Qeverinë e Malit të Zi.” “Vijesti” më parë njoftoi se midis zyrtarëve të lartë të partisë pritet të jetë ish-deputeti dhe zyrtari i Partisë Socialiste Popullore, Aleksandër Damjanoviq. Davidoviq tha se partia e tij ka dy detyra madhore , e para është të zgjidhë çështjen e Ligjit mbi lirinë e fesë, kurse e dyta dhe qëllimi kryesor do të jetë programi ekonomik.

  • 1

    Radio