Aktuale Më shumë

Bilanci tregtar i vendit 2,38 miliardë euro

Prej tvteuta16:13, 25 Janar 2017

Bilanci i eksport –importit të mallrave në Mal të Zi në vitin e fundit, sipas të dhënave të  MONSTAT, arriti në 2.38 miliardë euro, që është 10.5 për qind më shumë se në vitin 2015.  Monstat njoftoi se vlera e mallrave të eksportuar është  325.8 milionë euro, që është 2.7 për qind më shumë se në vitin 2015, kurse  importi i përgjithshëm ishte më e lartë me 11.8 për qind dhe arriti në 2.06 miliardë euro.

Partnerët kryesorë ku eksportohet malli i nga Mali i Zi janë Serbia me 82 milionë euro, Hungaria me 35 milionë, dhe Bosnje e Herzegovina  me 26.6 milionë. Sa i përket importit , më së shumti mall marrim nga Serbina,  457.1 milionë, Gjermania me 217 milionë dhe Kina me 184.6 milion euro.

  • 1

    Radio