AKTUELNO Više

Bez policijskog časa subotom, kineski Sinofarm stiže u subotu

Prej tvteuta12:30 29 April 2021

Na konferenciji ministarstva zdravlja i Instituta za javno zdravlje, Ministarka zdravlja Jelena Borovinić Bojović saopštila je da će nešto više od 200.000 doza kineskih Sinofarm vakcina u Crnu Goru stići 1. maja.

„Kad je riječ o masovnoj vakcinaciji, očekujemo da ona započne u utorak 4. maj. Tada bi trebalo da svih 140 punktova u Crnoj Gori započne masovnu imunizaciju kineskom vakcinom, a revakcina AstraZenekom se nastavlja. Što se tiče novog kontingenta AstraZeneka, rečeno nam je iz Covax da će to biti posljednja nedjelja aprila, ili prva nedjelja maja“, istakla je ministarka, i dodala da očekuje dobar odziv za masovnu vakcinaciju, a da se uskoro očekuje i dolazak ruskih vakcina Sputnjik V.

Ona je saopštila da policijski čas između subote i nedjelje neće važiti, ali će nastaviti da važi svih narednih dana. Zabrana međugradskog saobraćaja ostaje na snazi.

Direktor IJZ dr Igor Galić kazao je da epidemijska kriza pokazuje najbolji nivo u odnosu na septembar i tokom cijelog drugog talasa, što je, kako je rekao, rezultat sprovedenih mjera, ali i njihovom poštovanju od strane građana.

  • 1

    Radio