AKTUELNO Više

Bez dodatnih pooštravanja mjera u Ulcinju, još 40 novopozitivnih

Prej tvteuta15:48 24 Februar 2021

Po preporuci Instituta za javno zdravlje donijete su nove mjere u cilju sprečavanja širenja korona virusa, pa će od sjutra pored Budve i Tivta u lokdaunu biti i Herceg Novi. Zatvaraju se i ugostiteljski objekti  u Danilovgradu, Tuzima i Baru, saopšteno je na današnjoj pres konferenciji IJZ, čime je potvrđeno je pisanje CdM-a. Pored ovoga, nove mjere se odnose i na zabranu organizovanja rekreativnih aktivnosti na otvorenim i javnim mjestima, što se odnosi na zabranu rada panoramskog točka, vrteški, luna parkova…

“Prodaja kafe za ponijeti biće zabranjena. Na automatima, benzinskim pumpama i kafićima. Primijećeno je okupljanje više od četiri osobe, i to može ugrožiti epidemiološku situaciju”, kazao je direktor Instituta za javno zdravlje Igor Galić. Novim mjerama prepoporučuje se rad od kuće, u državnim i privatnim preduzećima.

Za ulazak u Crnu Goru od sjutra će biti potreban i PCR test za one koji dolaze i za Luksemburga, Bocvane, San Marina, Slovačke, Bugarske.

Prema posljednjim podacima IJZ, u Ulcinju je registrovano još 40 novih slučajeva zarare virusom Covid-19, dok je aktivno 318 slučajeva. U toku posljednja 24 sata iz Ulcinja je preminuo još jedan pacijent, dok je Institutu danas prijavljeno ukupno sedam smrtnih slučajeva od kovida.

Kumulativna stopa incidencija u posljednjih dana u Ulcinju je 1416 zaraženih na 100 hiljada stanovnika, što Ulcinj čini trećom opštinom u Crnoj Gori po broju zaraženih na stotinu hiljada.

  • 1

    Radio