Sociale Më shumë

Besimtarët myslimanë kremtojnë Kurban Bajramin

Prej tvteuta13:00, 24 Shtator 2015

Besimtarët shqiptarë, dhe ata në të gjithë botën, sot po festojnë Kurban Bajramin. Për nder të kësaj festë, e cila lidhet me sakrificën që bëhet në emër të profetit Ibrahim, besimtarët myslimanë flijojnë edhe një kafshë, zakonisht dash ose qengj, si kurban dhe mishin e ndajnë me të varferit dhe familjarët. Besimtarët ne Ulqin u mblodhen ne xhamine e marinarve, në Shqipëri në bulevardin “Dëshmorët e Kombit” për të falur namazin e Kurban Bajramit, ndërsa në Kosovë, manifestimi qendror për këtë festë u mbajt në Xhaminë e Madhe në Prishtinë.

  • 1

    Radio