Aktuale Më shumë

Besimtarët e krishter sot bekuan bukën

Prej tvteuta13:57, 26 Mars 2016

Pashkët janë festa më e madhe e besimtarëve krishter që kremtojnë ringjalljen e krishtit tre ditë pas vdekjes së tij në kryq. Gjatë kësaj jave, që quhet java e shenjët besimtarët janë përgaditur shpirtërisht për të pritur ringjalljen e Jezu krishtit dhe tashmë në mënyrë tradicionale të shtunen e madhe besimtarët bekojnë ushqimin që do ta shtrojnë në tryezën festive të së dieles së Pashkëve.

Buka e bekuar është simbol i bashkimit dhe ajo bashkë me vezët vendosen në tryezën Pashkëve.

  • 1

    Radio