Aktuale Më shumë

Beçiq: Partnerët e koalicionit të respektojnë marrëveshjen dhe të mundësojnë zgjedhjen e Qullafiqit si kryetar i Komunës Berane

Prej tvteuta13:56, 24 Qershor 2024

Zëvendëskryeministri dhe presidenti i Malit të Zi Demokratik, Aleksa Beçiq, u bëri thirrje të gjithë partnerëve të koalicionit, liderëve dhe këshilltarëve të tyre në komunën e Beranës që, siç thotë ai, të respektojnë fjalën e tyre dhe marrëveshjen e koalicionit, e cila parashikon rotacion në postin e kryetarit të Komunës në gjysmë të mandatit dhe mundësojnë zgjedhjen e dakorduar të Damjan Qullafiqit për kryetar të Komunës.

“Dëshiroj t’ju kujtoj se në fund të vitit 2018, unë dhe kolegu im Dragan Krapoviq, përkundër marrëdhënieve shumë të dëmtuara me FD-në si në nivel lokal ashtu edhe në atë shtetëror, dolëm publikisht së bashku dhe njoftuam se rotacioni mes z. Krapoviq dhe Careviq do të ndodhte në ditën kur është rënë dakord”, ka thënë Beçiq.

Nuk ka pasur, siç thotë ai, zvarritje, evazion, justifikime apo hile.

“Me ne ishte njësoj si gjithmonë – e mbajtëm fjalën dhe të shtatë këshilltarët demokratë në Këshillin Komunal të Budvës votuan për zbatimin e marrëveshjes. Shpresoj që edhe në rast të rotacionit në Berane, të gjithë të ndjekin rrugën e respektimit të marrëveshjes, marrëveshjes së koalicionit dhe fjalës së dhënë, sepse nderi dhe imazhi duhet të jenë gjithmonë ylli udhërrëfyes”, ka thënë Beçiq.

  • 1

    Radio