Aktuale Më shumë

Beçiq organizoi drekë solemne për delegacinin turk në krye me kryeparlamentarin Shentop

Prej tvteuta22:08, 24 Dhjetor 2021

Kryetari i Kuvendit të Malit të Zi, Aleksa Beçiq, për nder të të ftuarit të lartë, kryetarit të Kuvendit të Madh Kombëtar të Republikës së Turqisë, Mustafa Shentop, i cili ishte për një vizitë zyrtare në Mal të Zi, organizoi një drekë gala.

Presidenti Beçiq theksoi se Mali i Zi e shikon Turqinë dhe popullin e saj në mënyrë miqësore në çdo kohë dhe i percepton ata si miq të vërtetë. Ai theksoi se është e qartë se Turqia është një fuqi e madhe ushtarake, ekonomike dhe humanitare që në këto kohë pandemie tregoi dhe konfirmoi vendosmërinë dhe gatishmërinë për të ecur përpara dhe për të ofruar ndihmë  për ata që kishin nevojë, duke dërguar ndihma humanitare në shumë vende, duke përfshirë edhe Malin e Zi.

Duke shprehur kënaqësinë që pati rastin të vizitojë Malin e Zi, presidenti Shentop konfirmoi dhe tha se është mik i vërtetë i Malit të Zi dhe “mik zyrtar i Malit të Zi”, duke kujtuar angazhimin e tij në grupin parlamentar të miqësisë malazezo-turke.

“Është një miqësi e shënuar në shënimet tona zyrtare. Siç theksoi presidenti Beçiq në fjalën e tij, familja ime është me origjinë nga Maqedonia dhe ata emigruan në Turqi në vitin 1926. Kështu që kur vij në këtë zonë, në Ballkan, kam vërtet një ndjenjë të veçantë dhe jam gjithmonë i lumtur kur kam mundësi të vizitoj Ballkanin”, tha presidenti Shentop, duke shtuar se kjo ndjenjë lumturie e forcon edhe më shumë mikpritjen me të cilën ai është gjithmonë i mirëpritur në këto vise.

Gjatë ditës së sotme dy kryeparlamentarët Aleksa Beçiq dhe Mustafa Shentop, me nderime ushtarake  kanë vendosur kurorë me lule në monumentin e luftëtarit të Partizanit në Goricë.

 

 

 

 

 

 

 

 

Delegacioni malazez i kryesuar nga presidenti Beciq organizoi edhe një ceremoni lamtumirese për zyrtarët e lartë turq të cilët ishin në një vizitë zyrtare në Mal të Zi, thuhet në kumtesën e Kuvendit të Malit të Zi.

 

 

  • 1

    Radio