Aktuale Më shumë

Beçiq cakton – Shkarkimi i Abazoviq, pika e parë në rend të ditës

Prej tvteuta21:56, 20 Janar 2022

Kryetari i Kuvendit të Malit të Zi, Aleksa Beçiq, ka caktuar tri seanca për muajin shkurt. Këto tri seanca do t’i kushtohen çështjeve aktuale që kanë të bëjnë me nismën për ndryshimin e Qeverisë dhe shkurtimin e mandatit të Kuvendit.

Seanca e parë e jashtëzakonshme, me kërkesë të Qeverisë, do të mbahet më 3 shkurt në ora 11:00, me dy pika të rendit të ditës – propozimin për shkarkimin e zëvendëskryeministrit Dritan Abazovic dhe propozimin për zgjedhjen e zv. Kryeministër. Siç ka shkruar tashmë Portali RTCG, kryeministri Zdravko Krivokapiq ka propozuar për këtë pozitë ministrin aktual të Financave dhe Mirëqenies Sociale, Milojko Spajiq.

Seanca e dytë, me kërkesë të Qeverisë, do të mbahet më 4 shkurt në ora dhjetë, me një pikë të rendit të ditës – propozimin e Vendimit për shkurtimin e mandatit të Kuvendit.

Seanca e tretë, me kërkesë të 31 deputetëve, do të mbahet të njëjtën ditë në ora 11:00, me dy pika të rendit të ditës: propozimin për mosbesimin e Qeverisë dhe Projektligjin për ndryshimin e Ligjit për Vetë Lokale. -Qeveria.

  • 1

    Radio