SliderMN Više

Bečić iz Ulcinja: Očekujem veliku podršku manjinskih naroda, građani Ulcinja će u meni uvijek imati prijatelja

Prej tvteuta10:34 14 Mart 2023

Predsjednik Demokratske Crne Gore i kandidat za predsjednika Crne Gore, Aleksa Bečić je prilikom posjete Ulcinju, za Televiziju Teuta potvrdio da očekuje veliku podršku manjinskih naroda, jer politika koju vodi njegova stranka, je politika koja će dobiti adekvatan odgovor i ocjenu od naroda.

“ Manjinski narodi su iskreno pružili ruku i podržali moju kandidaturu, jer mi se čini da baštinimo i njegujemo iste vrijednosti. Ja sam danas ohrabren onim što sam vidio u Opštini Ulcinj, jer smo mi prevashodno na sastanku razgovarali i o onim rezultatima koji su ostvareni u posljednjih  šest – sedam mjeseci od preuzimanja vlasti.  I pored teškog nasljeđa i pored velikih problema, kada se upravlja domaćinski, kada se radi odgovorno i kada se  teži iskreno onome što su interesi građana rezultati su vidljivi… Građani Ulcinja neka znaju da će sjutra u meni, kao predsjednika države, kao i u vremenu kada sam obavljao funkciju predsjednika Skupštine imati prijatelja i čovjeka, i kada sam  bio i kada nisam bio u politici, uvijek sam se iskreno zalagao za svakog čovjeka i širio ideje zajedništva, jedinstva i sloge, vodio borbe za ekonomsko i socijalno unaprijeđenje građana, tako da svemu tome su i građani Ulcinja mogli da svjedoče“, poručio je Bečić između ostalog pred zgradom Opštine Ulcinj.

On je poručio da vjeruje u ubjedljivu podršku u prvom a pobjedu u drugom krugu predsjedničkih izbora, te dodaje da su Demokrate uvijek davale podršku interesima manjina ali i Ulcinjana.

„Ljudi su prezreli politike prošlosti, ta politika je doživjela dvadeset poraza u posljednjih trideset mjeseci i ona će doživjeti konačan poraz na izborima 19. marta, odnosno u drugom krugu 2. aprila. Manjinski narodi vide ko je potpuno iskren i ko je bio uvijek prijatelj sa njima, oni hoće sigurnost, stabilnost i napredak i to definitivno mogu dobiti sa nama, tako da očekujem u prvom i u drugom krugu izbora veliku podršku manjinskih naroda i ovdje u Ulcinju“, kazao je Bečić.

Komentarišući to što do formiranja 44. Vlade na čelu sa Miodragom Lekićem po svemu sudeći neće doći, te i da su vanredni izbori sve izvjesniji, Bečić ocjenjuje da su trenutni prioritet predsjednički izbori, koji će donijeti stabilnost u zemlji.

„Neko će reći da je čekao jednog poslanika za jedan model Vlade, drugi da su čekali jedan broj drugih poslanika za neki drugi model Vlade. Neko će reći da se već 4.  januara neko ustao sa stola i rekao idemo na parlamentarne izbore. Ja ne želim da budem sudija, posebno ne u ovom trenutku, imamo mi  drugi prioritet a on je da u nedjelju ubjedljivo pobijedimo na ovim izborima, i da pobijedimo ovu  politiku prošlosti. Pokušaji koji su do sada bili, bili su legitimni i mi smo kao partija igrali konstruktivnu ulogu u tim procesima… Mi svakako ulazimo za par mjeseci u četvrtu godinu mandata, nismo mi daleko u bilo kojoj varijanti od parlamentarnih izbora, ali mislim da predsjednički izbori treba da daju impuls stabilizaciji političkih prilika u zemlji  a nakon toga će ići sve lakše i stabilnije, i građani Crne Gore mogu da očekuju samo pozitivne vijesti“, poručio je Bečić.

 

  • 1

    Radio