Ekonomi Më shumë

BE do të ndihmojë financimin e hekurudhës Pogoricë-Tiranë

Prej tvteuta12:41, 8 Janar 2018

Bashkimi Evropian do të ndihmojnë në financimin e hekurudhës Podgoricë-Tiranë , e cila duhe të përfundohet deri në vitin 2030, konfirmoi sekretarja e shtetit pranë Ministrisë së komunikacionit të Malit të Zi, Angelina Zhivkoviq.

Sipas saj, investimi në pjesën malazeze do të kap shifrën prej 35 milionë euro, kurse në atë shqiptare rreth 150 milionë euro. Ky investim është pjesë e marrëveshjes që Mali i Zi ka nënshkruar me Shqipërinë, Serbinë, Bosnjen, Kosovën dhe Maqedoninë. Me këtë marrëveshje parashihet që në rajon të investohen 1 miliardë euro, prej të cilëve 300 milion në projektet infrastrukturore.

  • 1

    Radio