KULTURA Više

Barski ljetopis okupio sjajnu postavu raznovrsnih domaćih učesnika

Prej tvteuta10:21 19 Jul 2021

Ovogodišnje, 34. izdanje Barskog ljetopisa, koje je svečano otvoreno prošlog četvrtka, okupio je brojne domaće umjetnike, koji će se publici predstavljati do 6. avgusta. Ljetopis, koji se ove godine održava na nekoliko lokacija u Baru, prvenstveno će za cilj imati promociju lokalnih umjetnika iz oblasti književnosti, likovne i pozorišne umjetnosti, kao i iz svijeta kinematografije i muzike.

Gostujući u jutarnjem programu TV Teuta „Novi Dan“, producentkinja ljetopisa Milena Charan, kazala je da je organizacioni odbor, uprkos pandemiji i   slabijim finansijskim mogućnostima, odlučio da domaćoj publici pruži kvalitetan sadržaj i program, sa akcentom na domaću produkciju i stvaralaštvo.

„Barski ljetopis smo započeli fenomenalnim koncertom All Stars Jazz Ensemble Montenegro uz specijalnog gosta, pijanistu svjetskog renomea Janka Nilovića, inače porijeklom iz Livara u Baru. U okviru ljetopisa, odlučili smo se da uvedemo BARS- segment, posvećen umjetnicima iz Bara. Tako  je u Dvorcu kralja Nikole otvorena izložba radova Dragana Karadžića, jednog od najznačajnijih savremenih crnogorskih slikara. Na prvoj od četiri autorske večeri i jedne izložbe (koliko je planirano u ovom segmentu do kraja festivala), predstavio se i novinar, književnik i publicista Milan Vujović. Sinoć je održana predstava „Don Kihot“, a do kraja ljetopisa biće puno značajnih imena koji će se predstaviti publici“, kazala je Charan.

S. Vukčević

  • 1

    Radio