EKONOMIJA Više

Barjaktari: Novo rukovodstvo Morskog dobra ima drugačiji pristup Opštin Ulcinj

Prej tvteuta11:04 30 Jun 2022

Nakon dolaska novog rukovodstva na čelo Javnog preduzeća za upravljanje morskim dobrom Crne Gore, imamo drugačiji pristup funkcionisanja prema Opštini Ulcinj i njenim građanima, saopštio je predsjednik Opštine Ulcinj Omer Bajraktari u prvoj zvaničnoj posjeti Morskom dobru.

Kako j esaopšteno iz Morskog dobra nakon ovog susreta, sastanak je imao za cilj “unaprjeđenje i realizaciju svih značajnih kapitalnih projekata u opštini Ulcinj”.

-Uvjeren sam da ćemo projekte u saradnji sa ovim JP, čiji početak je bio predviđen jos u februaru, nastaviti nakon ljetnje turističke sezone.

Njihovom realizacijom ćemo značajno doprinijeti i gradu Ulcinju i svim građanima.

Akcenat je na realizaciji značajnog projekta izgradnje pješačke staze od hotela “Albatros“ do rta ,Đerane, a jedan od planiranih projekata je  međunarodni konkurs za ulcinjsko šetalište.

Siguran da ćemo zajedničkom saradnjom na obostrano zadovoljstvo unaprijediti stanje u Ulcinju-izjavio je Bajraktari.

Direktor JP Mladen Mikijelj je izjavio da su prihodovana sredstva sa teritorije opštine Ulcinj,u zoni morskog dobra usmjerena na realizaciju važnih infrastukturnih projekata u toj opštini.

– U saradnji sa opštinom Ulcinj smo konicipirali plan kapitalnih projekata za tekuću godinu, čime smo definisali ciljeve i dimaniku realizacije tih projekata.

Očekujemo nastavak realizacije važnih infrastrukturnih projekata  koncipiranih planom bužeta za 2022. i da ćemo vidno unaprijediti stanje u zoni morskog dobra u opštini Ulcinj- istakao je predsjednik Upravnog odbora Morskog dobra  Blažo Rađenović.

Na sastanku su pored Mikijelja i  Rađenovića iz JP bili i pomoćnik direktora Nikola Rađenović, pomoćnik direktora Ivana Franeta, koordinator Službe za uređenje i izgradnju Miljana Miljanić i koordinator Službe za ustupanje na korišćenje morskog dobra i upravljanje lukama Slađana Radoman.

  • 1

    Radio