Aktuale Më shumë

Banorët e Mërkotit të indinjuar: Protesta jonë nuk ka të bëjë me politikë

Prej tvteuta17:10, 1 Gusht 2022

Banorët e Merkotit, të cilët po protestojnë për shkak se fondet për rindërtimin e rrugës lokale janë devijuar në veri të Malit të Zi, theksojnë se pakënaqësia e tyre me këtë qëndrim të qeverisë nuk ka prapavijë politike.

“Ne reagojmë fuqishëm ndaj të gjitha spekullimeve që disa aktivistë partiakë dërgojnë në adresën tonë, se gjoja protestat e organizuara kanë sfond politik, kjo është një protestë që organizohet vetëm për një arsye, ajo është realizimi i projektit për rindërtimin e Rruga rajonale R 29. Nuk na mblodhën liderët politikë, na mblodhën vuajtjet e dekadave, u mblodhëm, të vetëdijshëm se tashmë jemi mashtruar disa herë në një mënyrë të ngjashme kur u siguruan fondet për të nisur procedurën për realizimi i rrugës, e më pas kaluan në projekte të tjera”, theksojnë në komunikatë.  Siç shtojnë ata, duan të shkojnë në shtëpitë e tyre në një rrugë moderne, pa pasur frikë për jetën e tyre dhe të fëmijëve të tyre.

“Ftojmë të gjithë ata që shqetësohen se kjo protestë është e organizuar politikisht të na bashkohen dhe t’u drejtohen qytetarëve të mbledhur, autoriteteve dhe të kërkojnë që të zbatohet ajo që është paraparë me vendimet e Kuvendit të Malit të Zi dhe të institucionet kompetente. Jemi të vetëdijshëm se individët për arsye meskine personale dhe partiake duan t’i politizojnë dhe degradojnë këto tubime, por ne u themi se nuk do t’ia dalin, sepse nuk pyesim askënd se kush janë dhe cilit opsion politik i përkasin, por nëse duan apo jo një jetë më e mirë në Merkot”, thuhet në deklaratë. Ata shtojnë se Merkotasit nuk do të lejojnë që individët e angazhuar politikisht të shkaktojnë përçarje mes tyre, ndrësa i ftojnë të gjithë t’u bashkohen protestave dhe kur të bëhet votimi le të votojnë si të duan.  Kujtojmë se banorët e Merkotit protestuan dy herë për faktin se Qeveria e Malit të Zi në njërën nga seancat e fundit mori vendim për devijimin e mjeteve për këtë rrugë, në një projekt tjetër në veri të vendit.

 

  • 1

    Radio