POLITIKA Više

Bajraktari: Unaprjeđenje infrastrukture i urbani razvoj prioritet

Prej tvteuta17:49 18 Mart 2022

Omer Bajraktari, nosilac liste „Za novi početak“ na konferenciji za novinare: „Unaprjeđenje infrastrukture i urbani razvoj prioritet“

Infrastruktura je jedna od najvažnijih bolnih tačaka našeg grada. Naša lista zato ima najveći akcenat na ovom pitanju, odnosno na unapređenju infrastrukture i urbanog razvoja.

Za nas je ovo pitanje veoma važno, s obzirom da živimo u turističkom i prekograničnom gradu. Bez odgovarajuće infrastrukture ne možemo razviti turizam na ogovarajućem nivou i ne možemo biti grad koji može da iskoristi svoj potencijal.

Lista Za novi početak najveći dio programa fokusirala je upravo na infrastrukturi Ulcinja i rješavanju komunalnih problema.

Jedini smo koji možemo da računamo na maksimalnu podršku Vlade Crne Gore. Ta podrška nam je zaista potrebna, kako bismo realizovali projekte oko kojih se godinama diže prašina. Jedan od njih je i nastavak Bulevara Majke Tereze. Taj projekat se mora prioritetno završavati.

Novi most preko rijeke Bojane , koji povezuje Crnu Goru sa Albanijom je takođe projekat koji će promijeniti poziciju Ulcinja i dati novu etapu razvoja našeg grada. Izrada tog projekta je počela I finansiraju ga obije zemlje.

Takođe, u našem mandatu ćemo završiti bioskopsku salu u centru grada i dječiji vrtić u Ulcinjskom polju. Ovi projekti su spremni i čekaju početak realizacije odnosno lokalnu upravu koja će to odblokirati.

Želimo da nakon mnogo godina imamo značajna ulaganja iz budžeta opštine Ulcinj. Naš prioritet će biti uređenje gradske čaršije, kojoj ćemo dati novi izgled kroz uređenje fasada. Mi kao buduća vlast želimo da damo ogroman doprinos tome.

I šetalište na Maloj plaži je zrelo za novi početak. Naša ideja je da raspišemo međunarodni konkurs, kako bismo Pristanu i Ulcinju nakon nekoliko decenija dali potpuno novi izgled, kakav najposećeniji dio našeg grada i zaslužuje.

Takođe, prioritet će nam biti i komunalno uređenje grada. Novi parking prostori i trotoari pod hitno moraju biti uređeni i izgrađeni. Ovo će biti izazov s obzirom na to da poslednjih godina nije izgrađen nijedan novi parking, niti metar novog trotoara.

Ključni fokus za nas će biti i čistoća grada koja je sada ispod svakog nivoa,

  • 1

    Radio