AKTUELNO Više

Bajraktari sa saradnicima i čelnicima Otranta u Kući fudbala: Ulcinj će uskoro dobiti moderan futbalski stadion

Prej tvteuta15:24 17 Avgust 2022

 

Predsjednik Opštine Ulcinj Omer Bajraktari, sa saradnicima i čelnicima FK Otrant Olympic danas su u Podgorici u Kući fudbača imali veoma uspješan razgovor sa predsjednikom Fudbalskog Saveza Crne Gore Dejanom Savićevićem i sekretarom Miomirom Đurđevcem.

Opština je čelnicima Fudbalskog saveza predstavila lokacije za izgradnju velikog fudbalskog stadiona uz pomoćne terene i potrebnu infrastrukturu, na više od 25 hiljada m2, a koja je u vlasništvu Opštine.

Lokalna samouprava će uskoro raspisati javni poziv za izradu idejnog i glavnog projekta na osnovu projektnog zadatka za koji smo u Federaciji usaglasili sve parametre i standarde UEFA-e.

Predsjednik Saveza je uvjerio gradonačelnika i čelnike kluba da će Savez biti aktivan i da ni u jednom trenutku neće odlagati finansiranje ovog projekta te da su sredstva spremna već godinama. Izraženo je zadovoljstvo što je prvi put došla delegacija opštine Ulcinj sa konkretnim prijedlogom lokacije.

Odmah po završetku glavnog projekta biće potpisan protokol za finansiranje ovog projekta kojim će se Ulcinj pretvoriti u sportski centar ne samo domaćeg, već i međunarodnog karaktera.

Drugi projekat koji će Savez podržati je finansiranje izgradnje tribina i vodovoda na stadionu na Velikoj plaži, gdje sada igra Otrant Olympic.

  • 1

    Radio