Aktuale Më shumë

Axhiq: zjarrfikësit duhet të kenë mbështetje më të madhe

Prej tvteuta14:49, 2 Korrik 2022

Ministri i Punëve të Brendshme, Filip Axhiq, me iniciativën e Sindikatës Profesionale të Zjarrfikësve të Malit të Zi ka takuar përfaqësuesit e tyre Goran Tripkoviq, Sllavko Tadiq dhe Ilija Bogetiq.

Takimi u mbajt me rastin e uljes së pagës së zjarrfikësve-shpëtimit si rezultat i përllogaritjes së punës së kaluar në kuadër të programit Evropa tani.

Axhiq shprehu kënaqësinë për besimin e treguar ndaj tij, si dhe mirëkuptimin dhe gatishmërinë për të ndihmuar në tejkalimin e problemeve. Edhe pse shërbimet e mbrojtjes dhe të shpëtimit janë nën juridiksionin e vetëqeverisjes vendore dhe financohen nga buxhetet vendore, ne nuk do të kthejmë kokën nga problemi dhe do të zhvendosim përgjegjësinë, por do të kërkojmë zgjidhje së bashku.

Duke vlerësuar përpjekjet që investoni vazhdimisht në fushën e mbrojtjes së vendit tonë dhe jetës së qytetarëve, si dhe të gjitha rreziqet e thirrjes suaj fisnike, do të inicioj formimin e një grupi pune me përfaqësues të Ministrisë së Financave dhe Sindikatës së Zjarrfikësve, në mënyrë që problemi të zgjidhet sa më shpejt, tha ministri.

Programi Evropa tani ka sjellë përfitime të shumta për punonjësit, por ka edhe probleme të dukshme që duhet t’i zgjidhë një qeveri e përgjegjshme, veçanërisht pasi janë prekur punonjësit që kujdesen për sigurinë dhe mbrojtjen e shtetit – tha Axhiq në takim.

  • 1

    Radio