Aktuale Më shumë

Axhiq më 9 dhe 10 shkurt në Prishtinë

Prej tvteuta08:17, 6 Shkurt 2023

Kreu i Ministrisë së Mbrojtjes dhe ministri i Punëve të Brendshme, Filip Axhiq, me ftesë të ministres së Mbrojtjes së Republikës së Kosovës, Armend Mehaj, do të marrin pjesë në Takimin Rajonal Ministror kushtuar konceptit të mbrojtjes inteligjente. Siç thekson Qeveria, mbledhja do të mbahet më 9 dhe 10 shkurt në Prishtinë.
Në takim, përveç ministrit Axhiq, do të marrin pjesë edhe Armend Mehaj, ministri i Mbrojtjes i Republikës së Shqipërisë, Niko Peleshi dhe ministrja e Mbrojtjes së Republikës së Maqedonisë së Veriut, Slavjanka Petrovska.
Siç thuhet në platformën e Qeverisë për pjesëmarrjen e delegacionit, takimi do të jetë një mundësi për të shkëmbyer mendime mbi temën e sfidave globale të sigurisë, sigurinë rajonale, përmirësimin e konceptit të bashkëpunimit rajonal në fushën e mbrojtjes, si dhe shqyrtojnë modalitetet e bashkëpunimit të ardhshëm dhe ofrimin e një kontributi të përbashkët për sigurinë dhe stabilitetin rajonal.

  • 1

    Radio