SliderMN Više

Aslan Lunji novi koordinator Morskog dobra za Ulcinj i Bar

Prej tvteuta09:09 18 Avgust 2022

Dugogodišnji član  Nove demokratske snage Forca,Aslan Lunji, imenovan je za koordinatora za Ulcinj i Bar pri JP „Morsko dobro“.
Lunji je rođen u Baru 12.02.1992. godine. Osnovnu školu završio je u Ulcinju, kao odličan učenik svoje generacije. Srednje obrazovanje nastavlja na turskom koledžu „Hasan Riza paša“ u Skadru, gdje tokom studiranja postiže veoma dobre rezultate, što mu je obezbijedilo stipendiju među najuglednijim studentima.
Tokom školovanja u Skadru pokazao je izuzetan talenat za strane jezike, što mu je omogućilo da predstavlja Crnu Goru na takmičenju iz turskog jezika, gdje je među 500 takmičara osvojio bronzanu medalju za nivo na kojem se takmičio.
Studije nastavlja u Podgorici na Fakultetu za državne i evropske studije (FDES). Tokom studija u Podgorici, istakao se njegov aktivizam u privatnom i javnom sektoru, gdje je učestvovao u raznim studentskim organizacijama. Diplomirao je u Podgorici na pomenutom fakultetu iz predmeta „Reforma javne uprave sa posebnim osvrtom na evropske integracije“ sa maksimalnim zaslugama.
Magistarske studije nastavio je na Univerzitetu primijenjenih nauka u Bremenu, Njemačka, u oblasti javnog i privatnog menadžmenta i evropskih studija uz stipendiju njemačke fondacije „Konrad Adenauer“.
Uspješno je završio master studije na temu „Razvoj kriterijuma za članstvo u Evropskoj uniji tokom vremena – Širenje ka Zapadnom Balkanu“.
Lunji je radio u kabinetu predsjednika Opštine Ulcinj, u privatnom sektoru u ugostiteljstvu i proizvodnji i asistent je na fakultetu.
Govori albanski jezik, srpsko-hrvatski, engleski, njemački, italijanski i turski.
Oženjen je i otac dva sina.
Lunji  je jedan od najstarijih aktivista i član Force, ali je zvanično aktivan u politici od 2012. godine, kada je imenovan za predsjednika Foruma mladih Force.

  • 1

    Radio