Uncategorized Više

Arhitekte iz Ulcinja da se prijave na konkurs za idejno rješenje vrtića u Ulcinjskom polju

Prej tvteuta15:17 4 Maj 2019

Zbog Izmjena i dopuna Državne studije lokacije „Rt Đeran – Port Milena“  Ministarstvo održivog razvoja  sprovodi on-line anketu  koja ima za cilj da se saznaju stavovi i opredjeljenja svih zainteresovanih za planska rješenja u zahvatu  Izmjena i dopuna Državne studije date lokacije.  Glavni gradski arhitekta Opštine Ulcinj Aleksandar Dabović pozvao je stanovnike tog lokaliteta da do  13.maja  učestvuju u toj anketi kojom će dati svoja mišljenja i sugestija za budući plan tog područja.  

Ministarstvo je raspisalo konkurs za idejno arhitektonsko rješenje vrtića i jaslica u Ulcinju koji  traje  do 10. juna 2019., a Dabović se nada da će se što veći broj arhitekata prijaviti na konkurs kako bi se na vrijeme i uz saglasnost građana odabralo najbolje idejno rješenje, posebno uzimajući u obzir nedavna dešavanja u susjednom Baru oko izgradnje vrtića.

Kako je saopšteno iz Ministarstva prosvjete, nagrada za prvorangirano rješenje je osam hiljada eura, druga nagrada je četiri, a treća dvije hiljade eura. Iz tog resora su podsjetili da je vrtić u Ulcinju jedan od sedam čija se gradnja finansira iz kredita Banke za razvoj Savjeta Evrope. Parcela zemljišta na kojoj će se graditi vrtić nalazi se u  Ulcinjskom polju, površine oko 2.448 m², dok maksimalna bruto građevinska površina planiranog objekta iznosi 979,2 m². 

  • 1

    Radio