HRONIKA Više

Apel vozačima na poštovanje propisa, zbog alkohola sankcionisano 94 lica

Prej tvteuta09:12 25 Jul 2023

U danima vikenda na područjima opština južne regije boravio je veliki broj tursta, kako domaćih, tako i stranih. Samim tim, pristutnost velikog broja vozila bila je značajno izražena. Cjelodnevno, u momentima kada je cirkulisao veliki broj vozila, a u cilju spriječavanja stvaranja saobraćajnih gužvi, policijski službenici Regionalnog centra bezbjednosti ,,Jug“ vršili su fizičko regulisanje saobraćaja na magistralnim, lokalnim putevima i ulicama. Napomenuli bismo da uprkos velikom broju vozila kojim su turisti posjetili primorje, službenici su uspjeli da omoguće nesmetano odvijanje saobraćaja, bez zastoja.
Uprkos cjelodnevnom angažovanju u dijelu regulisanja saobraćaja, policijski službenici Regionanog centra bezbjednosti ,,Jug“ uspjeli su da ostvare rezultate – sankcionisali su 615 lica, od čega su uručili prekršajne naloge za 506 lica, a podnijeli prekršajne prijave protiv 106 lica. U danima vikenda, zbog počinjenih prekršaja upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola sankcionisali su 94 lica, od čega lišili slobode 36 lica, a 58 lica isključili iz saobraćaja.
Naglašavamo da su veoma čest uzrok nastanka saobraćajni nezgoda vožnja pod dejstvom alkohola, korišćenje mobilnih telefona, preticanje kolone vozila, ali i nepoštovanje odredbi Zakona o bezbjednosti saobraćaja na putevima od strane pješaka. Imajući u vidu navedeno, kao i našu dužnost da preventivno utičemo na podizanje svijesti i savjesti učesnika u saobraćaju, apelujemo na vozače da ne upravljaju vozilom pod dejstvom alkohola, da ne koriste mobilni telefon u vožnji i da imaju strpljenja kada su veće gužve u saobraćaju i ne vrše preticanje kolone vozila, kao ni preticanje vozila na mjestia na kojim to nije dozvoljeno. Takođe, apelujemo na pješake da kolovoz prelaze isključivo na obilježenim i označenim mjestima za prelazak kolovoza.
U narednom periodu, policijski službenici Regionalnog cetra bezbjendosti ,,Jug“ nastaviće sa vršenjem planskih aktivnosti otkrivanja prekršaja iz oblasti bezbjednosti saobraćaja i sankcionisanja počinilaca, a sve u cilju preventivnog djelovanja na uzročnike nastanka saobraćajnih nezgoda.
Odjeljenje bezbjednosti Ulcinj

  • 1

    Radio