Politikë Më shumë

Anëtarësimin e Malit të Zi në BE e mbështetesin mbi 80 përqind të qytetarëve

Prej tvteuta19:36, 21 Janar 2022

Mbi 80 për qind e qytetarëve të Malit të Zi do ta mbështesnin në referendum anëtarësimin e Malit të Zi në Bashkimin Evropian (BE), u kumtua në prezantimin e rezultateve të hulumtimit “Qëndrimi i qytetarëve për integrimet evropiane dhe procesin e anëtarësimit në BE”.

Sondazhi, i prezantuar nga Delegacioni i BE-së në Podgoricë, tregoi se 75.5 për qind e të anketuarve kanë  qëndrim shumë ose deridiku pozitiv ndaj BE-së, ndërsa 74.6 për qind mbështesin fuqishëm anëtarësimin e Malit të Zi në Bashkimin Evropian.
Shefja e delegacionit të BE-së në Podgoricë Oana Kristina Popa, tha se Unioni vazhdoi të qëndrojë pranë Malit të Zi në kohë të vështira, duke ofruar vaksina, pajisje mjekësore dhe mbështetje financiare.Siç tha ajo, hulumtimi ka treguar se në vitin e kaluar, në disa aspekte të rëndësishme është forcuar edhe më shumë përkrahja e qytetarëve malazezë ndaj BE-së.

  • 1

    Radio