AKTUELNO Više

Andrović: ”Oko 80% djece upisano elektronskim putem, polumaturanti uspješno završavaju malu maturu”

Prej tvteuta11:01 30 Maj 2020

Uslijed vanrednih okolnosti koje su pogodile i crnogorsku prosvetu, đaci završnih ali i drugih razreda Osnovne škole „Boško Strugar“ svoje školovanje su iz učionica preselili u svoje domove.  Prema riječima direktora ove škole Miodraga Androvića, online nastava se odvijala bez većih poteškoća, a raduje ga činjenica da su se učenju sa djecom aktivno angažovali i roditelji.

I ove godine, vrši se eksterna ali i interna provjera stečenog znanja za učenike završnih razreda, te je tako oko 50 polumaturanata u toku ove sedmice ponovo sjelo u školske klupe, kako bi testirali svoje znanje.

Upis đaka prvaka, u Crnoj Gori počeo je 18. maja, a prijave se podnose elektronskim putem, popunjavanjem formulara na  sajtu www.upisi.edu.me. Termini za testiranje djece biće organizovani u skladu preporukama Ministarstva prosvjete i Nacionalnog koordinacionog tijela, koje se očekuje početkom juna.

“Koordinator za upis đaka prvaka se bavio procedurom upisa, oko 80% đaka se do sada upisalo, a testiranja će biti organizovana tako da svaki roditelj bira termin za razgovor sa psihologom”, potvrdio je Andrović.

Što se tiče organizovanja polumaturskih večeri, prema posljednjoj odluci Ministarstva prosvjete, učenici završnih razreda bi uskoro mogli, kao i prethodne generacije mogle da proslave završetak svog osnovnog obrazovanja.

 

  • 1

    Radio