POLITIKA Više

AMERIČKA AMBASADORKA POSJETILA ULCINJSKU SOLANU

Prej tvteuta16:05 8 Decembar 2015

Danas je u Opštinu Ulcinj u zvaničnoj posjeti boravila Njena Ekselencija, Američka ambasadorka Margaret En Uehara, koja je posjetu počela obilaskom ulcinjske solane. Ona se sastala sa direktorom JP Nacionalni parkovi Crne Gore, g.Zoranom Mrdak, koji je predstavio trenutnu situaciju u ovom preduzeću, kao I planove upravljanja za predstvojeći period, tokom njihovog upravljanja.

Direktor Mrdak je saopštio da je situacija bila veoma teška, ali da je sadašnja uprava napravila značajne pomake, prvobitno zahvaljujući Njemačkoj ambasadi I Vladi Crne Gore koji su pomogli u saniranju pumpi I uključivanju električne energije. Radna grupa se redovno sastaje, uradili smo neka mala renoviranja, imamo trenutno 20  zaposlenih ljudi, a kada bude vrijeme berbe uz dogovor sa sindikatom, zaposlićemo još radnika, saopštio je Mrdak.

Sastanku su prisustovali I poslanik Force Genci Nimanbegu I poslanik URA-e Dritan Abazović, koji su također predstavili cjelokupnu situaciju ulcinjske solane, kroz retrospektivu.

Ambasadorka Uehara, nakon sastanka  je obišla I djelokrug solane, muzej, mašineriju, pogon proizvodnje I solanske bazene.

  • 1

    Radio