Sociale Više

Ambasadorka Turske u posjeti Ulcinju najavila dolazak turskih investitora

Prej tvteuta18:09 11 April 2019

 Ambasadorka Turske u Crnoj Gori Nj.E. Songul Ozan boravila je u prvoj zvaničnoj posjeti jednoj crnogorskog opštini od stupanja na tu dužnost. Ozan je u posjeti Opštini Ulcinj došla sa saradnicima, između ostalog Koordinatorom turske TIKA-e Enverom Resulogularijem, direktorom turskog kulturnog centra  „Yunus Emre“ u Podgorici i saradnicima za ekonomsku saradnju i vjerska pitanja, gdje su ih primili predsjednik Opštine Ljoro Nrekić, predsjednik Skupštine i potpredsjednici Opštine Ulcinj. Ambasadorka je podsjetila na jaku vezu koju Ulcinj i njegovi stanovnici imaju sa Turskom, ne samo poslovne već i porodične, te je na pitanje da li se uskoro u Ulcinju mogu očekivati turske investicije kazala da je to upravo bila tema današnjeg sastanka.  

„U ovom multietničkom i multivjerskom gradu imamo dosta rodbine, prijatelja sa kojima smo posebno vezani te je značaj Ulcinja za nas velik. Mi Crnu Goru smatramo prijateljskom zemljom koja je za kratko vrijeme postala uspješna NATO članica i koja će, uskoro, postati članica EU. Pred Crnom Gorom i Ulcinjem je jedna sjajna budućnost“, kazala je Ozan. Ambasadorka je kazala da će sa Turskim kulturnim centrom, Agencijom TIKA  i Islamskom zajednicom u Ulcinju nastaviti da realizuju projekte od značaja za građane Ulcinja.  

Predsjednik Opštine Ulcinj Ljoro Nrekić kazao je da će o  svakoj  budućoj  turskoj investiciji ambasadorka biti upoznata kako bi se pronašli pravi investitori koji će iskoristiti resure koje posjeduje Ulcinj.  

  • 1

    Radio