POLITIKA Više

Ambasadorka Ozan priredila radni dorucak, najavila dolazak Erdogana i novih investicija

Prej tvteuta19:54 9 Jul 2021

Ambasadorka  Republike Turske Songun Ozan priredila je danas radni doručak u turskoj rezidenciji, gde su ovom prilikom prisutni novinari imali priliku da postavljaju  pitanja u vezi sa mnogim aktuelnim dešavanjima, ako  I o  saradnji dvije zemlje.

Upitana da li se očekuje dolazak predsjednika Republike Turske, Redzepa Taipa Erdogana, ambasadorka  je rekla da su prireme u toku i očekuje se da ćemo uskoro imati tačan datum Erdoganovog dolaska u Crnu Goru, ali ovo će biti svakako ove godine, pojasnila je ambasadorka  Ozan.

Tokom sastanka, ambasadorka Ozan izrazila je zadovoljstvo saradnjom i razumijevanjem koje su pronašli u Crnoj Gori, ističući da su turski investitori zadovoljni uslugama koje imaju u Crnoj Gori, a posebno je pokazala da postoji mnogo zainteresovanih investitora koji se očekuju da dodju.

Povodom mogućih investicija u Ulcinju, ambasadorka  je rekla da se u Ulcinju vode neki od investicionih pregovora  jer postoje zainteresovani investitori. Ambasadorka je takođe je najavila posjetu turskog poslovnog foruma u ​​Crnoj Gori, koji će uskoro biti održan u Podgorici.

„Crna Gora je mirna, lijepa i prijateljska zemlja. „U Turskoj postoji mnogo dobrog marketinga za gradove Crne Gore, kao turističko mjesto, a posebno je poželjno provesti medeni mjesec“, rekla je ambasadorka  Ozan.

Ambasadorka Ozan je takođe istakla  dobro iskustvo sa studentima koji su studirali u Turskoj i koji su uspeli da se zaposle, uglavnom u Podgorici, u turskim preduzećima. Ambasada ima bazu podataka o studentima koji studiraju u Turskoj, trenutno ima preko 300 postdiplomaca različitih profila i koji su potencijalni za zaposlenje u turskim kompanijama.

Takođe je izdvojila brojne investicije i donacije Agencije TIKA u raznim oblastima i na različitim teritorijama u Crnoj Gori, pominjući trenutnu donaciju opštini Tuz, kamionu za sakupljanje otpada.

„Pandemija tokom ovog perioda u velikoj meri je uticala na sva područja, kao i na istinske investicije, ali nadamo se da će se ova situacija poboljsati i nastavićemo da sarađujemo i ulažemo u ovu prijateljsku zemlju“, rekla je Ozan.

Uoči godišnjice puča u Turskoj, 15. jula (2016), ambasadorka Ozan  je izrazila žaljenje zbog događaja u kojem su paralelne strukture pokusale da ugroze tursku državu.

Ilmira Lika

  • 1

    Radio