SliderMN Više

Ambasador Njemačke zapanjen znanjem njemačkog jezika u Ulcinju

Prej tvteuta10:37 3 Mart 2023

Ambasador Savezne republike Njemačke u Crnoj Gori,  Peter Felten boravio je u radnoj posjeti Ulcinju, gdje je pored sastanka sa čelnicima opštine,  bio gost i u obrazovnim institucijama, u srednoj mješovitoj školi “Bratstvo – jedinstvo” i Osnovnoj školi “Maršal Tito”.

Sam dolazak ambasadora vezan je za uspješnu nastavu njemačkog jezika u ulcinjskoj gimnaziji. Uprava škole podijelila je rezultate svojih najuspješnijih učenika iz oblasti njemačkog jezika, koja su na jezičkim takmičenjima osvojili drugo, treće i četvrto mjesto.

U ulcinjskoj gimnaziji postoji dugogodišnja tradicija učenja i usavršavanja njemačkog jezika za istaknute učenike, koji  kroz četiri godine mogu steći jezičku diplomu za osnovni i napredniji nivo, a uz posjedovanje naprednijeg znanja mogu bez problema studirati u Njemačkoj.

Ambasador Felten dobio je niz pitanja od strane učenika koji izučavaju njemački jezik naprednije od svojih vršnjaka, te je i sam ambasador bio zapanjen nivoom poznavanja jezika i odličnim obrazovanjem učenika.

Nakon zvaničnih posjeta institucijama u Ulcinju, realizovali smo ekskluzivni intervju sa ambasadorom Feltenom u muzeju ulcinjske Solane, koji emitujemo u subotu, 4. marta u emisiji „Fokus“, od 20 sati i 30 minuta.

  • 1

    Radio