Aktuale Më shumë

Alfatoksin në qumështin nga Nishi

Prej tvteuta09:47, 19 Mars 2016

Drejtoria për punë inspektuese e Malit të Zi ka identifikuar sasi të rritura të alfatoksinave në kosin e qumështores së Nishit.

Inspektorët kanë ndërprerë importin e këtij produkti të qumështit dhe kanë urdhëruar kthimin dhe asgjësimin e tij. Fjala është për 728 litra kos, është publikuar në veb- faqen e Drejtorisë për punë inspektuese.

Alfatoksinat në qumësht më shpesh arrijnë përmes ushqimit të kontaminuar të kafshëve. Se sa të dëmshme janë alfatoksinat më së miri flasin të dhëna se bëhet fjalë për substanca të cilat shkaktojnë lloje të ndryshme të sëmundjeve malinje.

  • 1

    Radio