SPORT Više

Aleksandar Dabović – „Kroz aikido se opuštam od naporne svakodnevnice“

Prej tvteuta14:04 11 Avgust 2018

Nedavno novoimenovani Glavni gradski arhitekta Aleksandar Dabović bio je gost u emisiji „Summer Vibes“. Pored obaveza koje ima na poslu u Opštini Ulcinj, Aleksandar je i predsjednik Rotary kluba Ulcinj.
„Zvanično sam stupio na dužnost Glavnog gradskog arhitekte i ovih dana mi je to glavna okupacija. Kao predsjednik Rotary kluba Ulcinj preuzeo sam odgovornost da budem na čelu  organizacije koja djeluje na Svjetskom nivou i to je za mene velika čast. Upravo nakon završetka ljetnje sezone imaćemo niz projekata i događaja koji će za cilj imati sakupljanje pomoći za naše najmlađe“, kazao je Dabović.
Od svog oca, poznatog karate trenera i majstora borilačkih vještina Đorđa Dabovića naslijedio je ljubav prema sportu. Aleksandar je od malih nogu trenirao borilačke vještine, dok već nekoliko godina trenira aikido.
„Kroz aikido se opuštam od svakodnevnih obaveza i stresa. Ta borilačka vještina je drugačija od drugih, jer je miroljubiv i nema za cilj povrijeđivanje već savlađivanje“, tvrdi Aleksandar.
Iako mu je dnevni raspored veoma zgusnut, svaki slobodan trenutak, kako kaže, gleda da provede sa svojim dvijema kćerkama.

  • 1

    Radio