Aktuale Më shumë

Aleanca Evropiane paraqiti një identitet vizual

Prej tvteuta13:36, 3 Korrik 2024

Përbërësit e subjektit të ri politik të quajtur Aleanca Evropiane – Social Demokratët SD, Partia Socialdemokrate SDP dhe Partia Liberale LP do të nënshkruajnë një Memorandum Bashkëpunimi që do të specifikojë qëllimet e bashkëpunimit dhe angazhimit të nënshkruesve.

Aleanca Evropian do të prezantohet zyrtarisht të enjten, më 4 korrik.

Në ndërtimin e logos, siç sqarojnë ata në këtë temë të re politike, janë nisur nga simboli i shtrëngimit të duarve që përfaqëson bashkimin, marrëveshjen dhe besimin dhe simbolin e zinxhirit që nënkupton forcën dhe lidhjen. Këto dy elemente së bashku formojnë shkronjën e stilizuar “S”.

“Duam t’u themi qytetarëve se jemi bërë bashkë për t’i rikthyer forcave të bashkuara besimin në politikë dhe kështu të bëjmë një hap kyç përpara në krijimin e një alternative thelbësore evropiane, civile dhe reformuese. Ngjyrat që u zgjodhën për Bashkimin Evropian simbolizojnë vlerën dhe themelin e qartë politik që përfaqësojnë këto tri parti dhe intelektualë të shumtë të pavarur dhe që nga nesër qytetarët e Malit të Zi do të mund të nënshkruajnë Deklaratën Programore të Aleancës”, thuhet në Aleancë.

  • 1

    Radio