SliderMN Više

Albanski državljanin uhapšen u Darzi, u vozilu imao 97 kg skanka

Prej tvteuta14:45 20 Mart 2023

Službenici Granične policije iz Ulcinja oduzeli su oko 97 kilograma skanka, uhapšen je A.H. (30) iz Albanije, kojem se stavlja na teret krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga. Za još jednim državljaninom Albanije K.P. (29) se traga.

Kako navode u saopštenju policije, pripadnici granične i kriminalističke policije su 18. marta u okviru akcije usmjernu na sprečavanje krijumčarenja opojne droge skank u mjestu Darza zaustavila vozilo marke „Škoda“ albanskih registarskih oznaka, kojim je upravljao K.P. (29) iz Republike Albanije.

„On je nakon zaustavljanja naglo stavio u pogon navedeno vozilo, kojom prilikom je jednog pripadnika granične policije okrznuo vozilom u predjelu noge. Nakon toga je uslijedila potjera za ovim vozilom, a koje je pronađeno ostavljeno i otključano u mjestu Kruče, koje je potom transportovano na službeni parking Odjeljenja bezbjendosti Ulcinj. Daljim preduzetim radnjama policija je u mjestu Klezna zaustavila vozilo marke ‘Passat’ albanskih registarskih oznaka kojom je upravljao A.H. (30) iz Republike Albanije, a koji se dovodi u vezu sa K.P. i izvršenjem predmetnog krivičnog djela. Službeni pas granične policije, specijalizovan za otkrivanje opojnih droga, je pretragom terena pronašao odbačenu opojnu drogu, koja je izuzeta sa lica mjesta i biće predmet odgovarajućih vještačenja u Forenzičkom centru“, naglašavaju u policiji.

Ukupno su pronađena 163 pakovanja sa sadržajem biljne materije tamnozelene boje za koju se sumnja da je opojna droga skank, ukupne težine oko 96,8 kilograma.

Po nalogu državnog tužioca u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici A.H. je lišen slobode zbog sumnje da je izvršio krivčno djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga, dok se za K.P. intenzivno traga.

  • 1

    Radio