SliderMN Više

Albanske partije oštro osudile racije u Ostrosu – „akcija usmjerena protiv ekonomskog opstanka stanovnika Krajine“

Prej tvteuta12:30 17 Jun 2023

Iz Demokratske unije Albanaca (DUA) kazali su da su veoma zabrinuti zbog vijesti o policijskoj akciji u Krajini.

-Dok se šverc u Crnoj Gori svakodnevno obavlja šlepovima, danas je država odlučila da zastraši i oduzme egzistenciju stanovnicima Ostrosa koji su vjekovima gajili duvan i ovim radom obezbedili svoju skromnu egzistenciju-saopštili su iz DUA-e.

Kako se čini, dodaju, “ovoj vlasti mnogo je lakše napasti nemoćne i slabe”.

-Da nije ovo čin kamufliranja i skretanja pažnje sa nečeg većeg?! Demokratska unija Albanaca je veoma zabrinuta zbog ove situacije i očekujemo zvanično objašnjenje policije-zaključuju iz DUA.

Albanska alternativa: Stanovnici Krajine uhapšeni zbog uzgoja duvana

Upravo sam dobio vijest o policijskoj akciji na području Krajine, u kojoj su neki stanovnici uhapšeni zbog uzgoja duvana, saopštio je zamjenik predsjednika Albanske alternative Artan Čobi.

U ovom trenutku, po njegovim riječima, još nijesu upoznati sa svim detaljima slučaja, ali je, kaže, “jasno da je riječ o akciji koja je usmjerena protiv ekonomskog opstanka stanovnika Krajine”.

-U vrijeme kada su bivši državni funkcioneri, neki u zatvoru, neki u bjekstvu, a neki vjerovatno i na slobodi, osumnjičeni za šverc duvanskih proizvoda, u fokusu policije su Krajina i njeni siromašni stanovnici.

U Krajini se duvan gajio generacijama, ne radi bogaćenja i šverca, već radi preživljavanja.

Vođenje rata protiv šverca, počevši od onih koji za osnovne životne potrebe sade duvan, nije ništa drugo do kapitulacija države pred ovom pojavom-dodao je on.

Čobi očekuje da se Uprava policije u najkraćem roku oglasi sa zvaničnim saopštenjem po ovom pitanju.

-Na kraju želim da napomenem da sam uoči prošlogodišnjih lokalnih izbora više puta pomenuo potrebu da se uzgoj i prodaja duvana u Krajini reguliše u posebnom zakonskom obliku.

To je bila i jeste jedna od glavnih tačaka našeg programa i mi ćemo nastaviti da insistiramo da se ovo pitanje riješi jednom zauvijek-zaključio je Čobi.

 

  • 1

    Radio