POLITIKA Više

„Albanci Odlucno“: Potpuna podrska za Nimanbegua

Prej tvteuta18:06 14 Oktobar 2017

Saopštenje za javnost Koalicije „Albanci Odlučno“ – (FORCA-DUA-AA)

Na sastanku predstavnika političkih partija koje sačinjavaju koaliciju Albanci Odlučno, FORCA, Demokratska Unija Albanaca i Albanska Alternativa, pored ostalog, razgovarano je o realizaciji sporazuma koalicije na državnom nivou, o aktivnostima i stavovima zauzetim u parlamentu povodom Zakona o planiranju prostora i izgradnji objekata kao i o predstojećim lokalnim izborima.

Tokom rasprave i detaljne analize stanja vršenja vlasti na državnom nivou, ocjenjen je jedan veoma usporeni tempo i intenzitet realizacije političkog sporazuma i posebno je raspravljano o razlozima nerealizacije. Konstatovano je nezadovoljstvo stepenom realizacije nekih tačaka sporazuma a koje su veoma jasne i njihova realizacija zavisi samo od djelovanja nadležnih Ministarstava.

Glavna tema sastanka bio je stav koji je zauzet u Skupštini Crne Gore, kada je glasano protiv usvajanja Zakona o planiranju prostora i izgradnji objekata kao i o posledicama koje će ovaj zakon donijeti. Data je jednoglasna i potpuna podrška djelovanju i angazmanu poslanika koalicije Genci Nimanbegua i dogovoreni su dalji koraci u vezi stava da je usvajanje ovog zakona u suprotnosti sa sporazumima koje je Koalicija Albanci Odlucno potpisala i to prvenstveno sa manjinskim partijama ali i opštim sporazumom o zajedničkom političkom djelovanju i formiranju parlamentarne većine.

Vazna tema sastanka bila je oko lokalnih izbora. Raymatrano je koji je to najbolji način saradnje ova tri subjekata i najbolji način sudjelovanja na budućim lokalnim izborima u Tuzima i Ulcinju. Cilj koalicije je ostarivanje pobjeda na lokalnim izborima i u Tuzima i u Ulcinju.

Koordinaciono tijelo Koalicije AO sačinjavaju predsjednici političkih partija: Nazif Cungu, Memed Zenka, Gjergj Camaj, kao i visoki zvaničnici ovih partija: Genci Nimanbegu, Hatixhe Gjoni, Xhaudet Cakuli, Smail Maliq Çunmulaj, Nik Gjeloshaj i Ardijan Mavriq.

Koalicija “Shqiptarët e Vendosur” / Albanci Odlučno

  • 1

    Radio