SliderMN Više

Akcija „Kaciga“ – podijeljeno desetak zaštitnih kaciga motociklistima

Prej tvteuta14:47 26 Maj 2023

I ove godine s početkom moto sezone, Udruženje za bezbjednost saobraćaja Ulcinj i Nevladino udruženje „Drug“ realizovali su akciju „Kaciga“, prilikom koje je, uz pomoć pripadnika saobraćajne policije Odjeljenja bezbjednosti Ulcinj i Komunalne policije podijelila desetak zaštitnik kaciga i tom prilikom ukazala vozačima na dva točka o značaju upotrebe zaštitne opreme prilikom upravljanja motociklom, posebno u ljetnjim danima.

„Ova akcija se sprovodi unazad pet godina u našem gradu. Pošto je moto-sezona otvorena, imamo cilj da podstičemo  motocikliste da nose zaštitnu kacigu, koja je jedna od važnijih  zaštitnih oprema na motoru“, kazao je predsjednik Udruženja za bezbjednost u saobraćaju Jozo Brisković.

Iz Udruženja „Drug“ smatraju da i mladi jednako kao i  stariji moraju povećati svijest o nošenju zaštitne kacige i druge zaštitne opreme, te najavljuju još preventivnih i edukativnih aktivnosti za učesnike u saobraćaju. Jedna od njih biće i isprobavanje takozvanih „pijanih naočara“ koje simuliraju vožnju pod dejstvom alkohola.

„Kroz projekat „Bezbjedni u saobraćaju“ počeli smo saradnju sa Udruženjem za bezbjednost u saobraćaju još u septembru prošle godine, dvije završne aktivnosti su akcija „Kaciga“ i „pijane naočare“. Posljednju akciju ćemo sprovesti u narednom periodu, u upoznavanju mladih kako alkohol utiče percepciju, vožnju i motoriku prilikom vožnje“, kazala je Ivana Dašić iz Udruženja „Drug“.

Oba udruženja apeluju na vozače, posebno u Ulcinju da budu oprezni posebno u periodu ljetnje sezone, kada je saobraćaj intenzivniji, jer upravo u tom periodu dolazi do čestih saobraćajnih nezgoda u kojima učestvuje  značajan broj motociklista, sa lakšim ali i težim povredama.

  • 1

    Radio