SliderMN Više

Akcija „kaciga“ – podijeljeno desetak kaciga motociklistima

Prej tvteuta15:06 15 April 2022

Udruženje  za bezbjednost saobraćaja Ulcinj i Auto škola „ferrari“ uz podršku Opštine Ulcinj nastavili su tradiciju da pred početak ljetnje sezone poklanjanju zaštitne kacige za vozače na dva točka. U saradnji sa komunalnom policijom i pripadnicima policije Odjeljenja bezbjednosti Ulcinj, motociklistima u užem gradskom jezgru, koji su se u momentu kontrole zatekli bez kacige, dodijeljena je vrijedna zaštita.

„Pošto je moto sezona otvorena, cilj nam je bio odradimo akciju u ovom periodu. Kaciga smanjuje smrtnost u saobraćajnim nezgodama od 60 do 80%, a osim toga štiti i od spoljašnjih uticaja prilikom vožnje“, kazao je Jozo Brisković, iz Udruženja za bezbjednost saobraćaja.

Kako bi se informisali o bezbjednoj vožnji gradom, podijeljeni su i informativni flajeri, u cilju podizanja svijesti svim učesnicima u saobraćaju. Iz Udruženja za bezbjednost saobraćaja, još jednom apeluju na motocikliste, ali i vozače drugih kategorija vozila da obrate posebnu pažnju kada su učesnici saobraćaja. Akciji „kaciga“  pridružio se i predsjednik Opštine Ulcinj Aleksandar Dabović, koji je i sam dodijelio kacige.

Više o ovoj temi pogledajte u večerašnjem izdanju „Hronike Ulcinja“, od 20 sati i 30 minuta.

S. Vukčević

  • 1

    Radio