AKTUELNO Više

Akcija „Babuška“: U Baru uhapšena osoba zbog trgovine ljudima; vršila seksualnu eksplaotaciju ženskih osoba

Prej tvteuta12:35 14 April 2022

Službenici Uprave policije su juče u Baru, nakon višemjesečnih aktivnosti koje su sprovođene u okviru akcije kodnog naziva „Babuška“, lišili slobode državljanku Rusije S.B. (55) koja je nastanjena u Baru, zbog sumnje da je u dužem vremenskom periodu vršila krivično djelo trgovina ljudima. Osumnjičena će uz krivičnu prijavu biti privedena državnom tužiocu u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici.

\Policija je u saradnji sa Višim državnim tužilaštvom, na nivou Operativnog tima za borbu protiv trgovine ljudima, prikupila dokaze koji ukazuju na sumnju da je S.B. zloupotrebljavajući odnos povjerenja i zavisnosti, kao i korišćenjem teške materijalne situacije, u dužem vremenskom periodu seksualno eksploatisala više ruskih državljanki mlađe dobi.
S.B. je, sumnja se, koristila posebno namijenjene prostorije u sklopu svoje kuće u kojoj je i stanovala, ugovarala pružanje seksualnih usluga sa više muškaraca a radi sticanja novčane dobiti.

Prilikom vršenja ovog krivičnog djela osumnjičena je imala definisana pravila i način seksualne eksploatacije u dijelu definisanja radnog vremena, cijene pružanja seksualnih usluga kao i drugih okolnosti.

  • 1

    Radio