AKTUELNO Više

Afera partijsko zapošljavanje: Nrekić i saradnici uskoro pred Višim sudom

Prej tvteuta08:57 9 Decembar 2021

Bivši predsjednik opštine Ulcinj Ljoro Nrekić i njegovi saradnici uskoro će se zbog nezakonitog zapošljavanja naći na optuženičkoj klupi Višeg suda u Podgorici, piše „Dan“.

Optužni predlog protiv Nrekića podigla je specijalni tužilac Sanja Jovićević, a predmet je zadužila sudija Ana Vuković.

Optužnim predlogom obuhvaćen je i bivši predsjednik Skupštine opštine Ulcinj Ilir Čapuni, sekretar za budžet i finansije Sead Osmanović, bivši sekretar za komunalne djelatnosti i zaštitu životne sredine Mustafa Gorana, načelnik Službe za zaštitu i spašavanje Saubih Mehmeti i načelnik Komunalne policije Miljazim Mustafa.

Njima se na teret stavlja krivično djelo nesavjestan rad u službi.

foto:printskrin

Nrekić je početkom godine sproveden u Osnovno državno tužilaštvo u Ulcinju, nakon što je sam otišao u ulcinjsku policiju kako bi dao izjavu u vezi sa istragom o nezakonitom zapošljavanju u Opštini, koja je pokrenuta početkom februara prošle godine.

Nakon saslušanja, zajedno sa Osmanovićem, Goranom, Mehmetijem i Mustafom, pušten je da se brani sa slobode.

„Opštini Ulcinj nijesmo napravili nikakvu štetu i ne osjećam se krivim što sam zaposlio te ljude. I u ranijem periodu i svih ovih godina su zapošljavani ljudi. Da sam ja zaposlio nekog svog, sina, ćerku ili nekog drugog svojeg, to je nešto drugo, ali sam zaposlio ljude koji nemaju rodbinske veze sa mnom“, kazao je ranije Nrekić, a prenosi „Dan“.

  • 1

    Radio