LOKALNI IZBORI ULCINJ 2022 Više

Afera kupovine glasova – akteri snimka negiraju autentičnost, SDT pokrenulo istragu

Prej tvteuta09:11 5 April 2022

Nakon što je audio snimak navodnog razgovora čelnika koalicije „Za novi početak“ Omera Bajraktarija, Amira Mehmetija, Fatmira Đeke i D.A. procurio u javnost, politički subjekti i učesnici lokalnih izbora ne prestaju sa međusobnim optuživanjima.
Naime, nakon što je crnogorskim portalima proslijeđen audio snimak navodnog razgovora gdje je glavna tema bila kupovina glasova u Totošima, nešto kasnije oglasilo se i Specijalno državno tužilaštvo.
„U Specijalnom državnom tužilaštvu su od ranije formirani spisi predmeta povodom događaja u vezi navodnih zloupotreba koje su povezane sa održavanjem lokalnih izbora u Ulcinju. Danas objavljeni snimak će takođe biti ispitan u kontekstu eventualnog postojanja krivičnog djela iz nadležnosti Specijalnog državnog tužilaštva“, navodi se u saopštenju SDT-a.
Podsjetimo, u snimku koji je objavila i Televizija Teuta govori se o navodnoj kupovini glasova, pred ponavljanje izbora na glasačkom mjestu br. 5, gdje većina glasača dolazi iz naselja Totoši u kojoj navodno treba da se skupe glasovi podrške.

  • 1

    Radio