AKTUELNO Više

Aerodromi CG dobili novog direktora – „Jandreoskog preporučilo bogato profesionalno iskustvo“

Prej tvteuta16:10 11 Jun 2021

Za novog izvršnog direktora Aerodroma Crne Gore izabran je Goran Jandreoski, kandidat iz Makedonije, sa bogatim radnim iskustvom u vazduhoplovstvu.

Komisija, koju su činili članovi Odbora direktora ACG i predstavnik Ministarstva kapitalnih investicija, izabrali su Jandreoskog nakon završenog Konkursa i intervjua, a na osnovu njegove bogate profesionalne biografije.

Jandreoski je bio direktor Agencije za civilno vazduhoplovstvo u Makedoniji, kao i na visokim rukovodećim pozicijama na aerodromu u Skoplju. Diplomirani je inžinjer elektrotehnike; ima diplomu iz menadžmenta civilnog vazduhoplovstva iz Singapura, kao i diplomu iz vazduhoplovstva MBA Aviation graduate na Univerzitetu Dunav Krems.

Tokom intervjua je kao prioritete svog angažmana naveo sertifikaciju aerodroma, optimizaciju troškova preduzeća i tehničko unaprjeđenje obje vazdušne luke.

Podsjećamo, Konkurs za novog izvršnog direktora raspisan je 5. maja. Za ovu poziciju, koju je do sada pokrivao VD Ognjen Jovović, prijavilo se 14 kandidata.

  • 1

    Radio