SliderMN Više

Adžić: Tunel vodi od depoa do stana blizu suda

Prej tvteuta15:41 12 Septembar 2023

Tunel prokopan ispod Višeg suda u Podgorici vodi do stana naspram zgrade suda, saopštio je ministar unutrašnjih poslova Filip Adžić. On i vršilac dužnosti direktora Uprave policije Nikola Terzić obišli su danas Viši sud, gdje je kako je objavljeno, otkriven tunel koji je prokopan ispod zgrade suda.

Adžić

Ministar je novinarima kazao kako tek treba da se utvrdi kako je došlo do te nezakonite aktivnosti.

„Tunel vodi do depoa iz jednog stana koji se nalazi u blizini Suda – kazao je ministar i dodao da je riječ o stanu u privatnom vlasništvu. Sve ide u dobrom pravcu, kaže ministar“, i dodaje da vrlo brzo možemo doći do opipljivih dokaza.
„Ovo je jedna akcija dobro isplanirana i organizovana koja se mjesecima pripremala i koja liči na akcione filmove“, kazao je Adžić.
Saopštio je da će policija uraditi sve da otkrije počinioce. Kaže da je u toku popisivanje materijala u depou Višeg suda.
„Trenutno nema lica koja su procesuirana, ali vrlo brzo očekujemo da će se i od pojednica uzimati izjave“,  kazao je Adžić.
Adžić je novinarima saopštio da ovaj događaj jeste neka vrsta napada na sistem i državu.

„To je i nešto što smo mi najavljivali u prethodnom periodu da može da se desi, a to je da neki ljudi koji se pominju već duži vremenski period kao negdje nosioci buduće vlasti imaju određene vrste sa kriminalnim strukturama, što je svakako nakon intenzivne borbe protiv organizovanog kriminala i korupcije koja je prepoznata od strane građana u prethodnih godinu i po dana, rekao bih malo poljunjana i negdje se dao vjetar u leđa onim kriminalnim strukturama da može doći do situacije da se sve vrati na onaj period kada su Crnom Gorom vladale kriminlne strukture“,  kazao je Adžić.

  • 1

    Radio